Start 2 Run conditietest

Lopen

Service Lopen

Je legt een basislooptest af. Op basis van deze test kunnen we jou, als beginnend loper, bijstaan met tips, tricks en een concreet schema om op te bouwen richting je eerste 5 km.

150.00

Ben je momenteel bijna aan het einde van je opbouwschema tot 5 km en wil je nadien gericht verder opbouwen? Dan is de Start 2 Run conditietest absoluut iets voor jou. Deze test heeft als doel om je persoonlijke trainingszones én je algemene fitheid te bepalen.

Via de Start 2 Run app kan je na afloop van deze test je persoonlijke trainingszones gebruiken om je conditie verder te onderhouden en te verbeteren aan de hand van aangeboden schema’s in de app.

Hoe verloopt deze conditietest?

 

1. De sportmedische vragenlijst

Voorafgaand aan je conditietest, dien je een gevalideerde sportmedische vragenlijst in te vullen en het resultaat mee te nemen. Afhankelijk van het resultaat (groen, oranje of rood) wordt er immers een advies gegeven om een sportmedisch onderzoek te doen.

- Groen licht: een sportmedisch onderzoek is niet nodig, je conditietest kan doorgaan

- Oranje licht: een sportmedisch onderzoek is aanbevolen
- Rood licht: een sportmedisch onderzoek is verplicht alvorens de conditietest kan doorgaan, dit kan bij één van de sportartsen aangesloten bij SKA of via Energy Lab

Opgelet: heb je de vragenlijst nog niet ingevuld op het moment van je conditietest, kan je deze ter plekke invullen maar zal je conditietest bij rood licht NIET kunnen plaatsvinden.

2. Het intakegesprek

Via een intakegesprek overloop je je sportieve en medische voorgeschiedenis met één van onze coaches.

3. De DEXA-scan

Nadien volgt een eerste meting via een DEXA-scan. Deze scan gaat je lichaamssamenstelling bepalen. Uit de DEXA-scan worden onder andere volgende waarden bepaald:

  • Vet percentage & magere massa in het volledige lichaam & lichaamsdeel
  • Botdichtheid en gewicht van je totale botmassa
  • Gewicht van elke lichaamsdeel, dit laat bijvoorbeeld ook toe om spiermassa links & rechts met elkaar te vergelijken

4. De conditietest

Hierna volgt een korte looptest op de loopband. Deze test zal maximaal 15 minuten duren en heeft als doel om je persoonlijke hartslagzones te bepalen. De snelheid wordt telkens per minuut verhoogd met 1 km/h. De maximale zuurstofopname (VO2 Max) wordt continu geregistreerd en is een zeer goede indicator van  je algemene fitheid. Ook je hartslag wordt continu gemeten. Op basis van deze metingen worden nadien je persoonlijke hartslagzones bepaald en je algemene fitheid geëvalueerd via de VO2 Max waarde ten opzichte van dezelfde doelgroep.


5. De resultaten

Na de test ontvang je een gedetailleerd overzicht van je testresultaten die samen met je coach besproken worden. Vanaf nu kan je verder aan de slag met jouw Start 2 Run app en kan je zeer gericht je conditie en loopafstand verder opbouwen.

Aangeboden door

  • Energy Lab Gent
  • Energy Lab Leuven
  • Energy Lab Antwerpen (ZNA Cadix)
  • Energy Lab Zolder (velodroom)
Top