Consultancy : corporate wellbeing op maat van jouw bedrijf

Lopen

COVID-19 brengt gezondheid op het werk nog meer in the picture

Zorg dragen voor de gezondheid van je medewerkers is nu nog belangrijker dan ooit. Men is het er inmiddels over eens dat elk bedrijf dit als een wezenlijk onderdeel van z’n business moet zien. Want het belang van gezonde gewoontes op vlak van beweging, voeding, mentale gezondheid en slaap kan, zeker in tijden van COVID-19, allerminst onderschat worden. Het zijn namelijk die gezonde gewoontes die het afweersysteem van je medewerkers versterken, zowel thuis als op de werkvloer. Waar verhoogde inspanningen voor ieders gezondheid voor vele bedrijven recent nog een onderscheidende factor was, kan dit nu een basisvereiste genoemd worden.

Gezondheid van je werknemers is van cruciaal belang

Gezondheid van werknemers was al voor de COVID-19 periode een van de belangrijkste uitdagingen voor moderne organisaties geworden. Dat is een van de bevindingen van de Benefits Trends Survey die werd uitgevoerd door HR consultant Willis Towers Watson

 • Werkgerelateerde stress
  Het stressniveau bereikt een recordhoogte: 18% in Europa en tot 37% in Vlaanderen.
 • Langetermijn absenteïsme 
  Absenteïsme bedraagt tot 6% van de werktijd en 41% van de afwezigen is voor langer dan een jaar ziek.
 • Obesitas
  Meer dan de helft van de Europeanen kampt met overgewicht, bijna 25% heeft obesitas.
 • War for talent
  Anno 2020 is het vermogen om talent aan te trekken, te ontwikkelen en te behouden belangrijker dan ooit tevoren.

 • Betrokkenheid van medewerkers
  28% is niet betrokken of toegewijd. Bovendien is 54% van alle medewerkers gedemotiveerd.
 • Retentie van medewerkers
  In 2019 was 51% van de mensen van plan om tegen het einde van het jaar van baan te veranderen: personeelsverloop is een cruciaal en duur probleem waarmee veel bedrijven tegenwoordig worden geconfronteerd.


Er zijn duidelijke verbanden tussen een goed gezondheidsprogramma en minder afwezigheid, betere personeelsretentie en hogere productiviteit.Lex Moerings, Head of Health & Benefits bij Willis Towers Watson Nederland

De voordelen van corporate wellbeing

 • Verbeterde fysieke en mentale veerkracht
 • Een sterk employer brand
 • Dynamische bedrijfscultuur
 • Motivatie en behoud van toptalent

Het bewijs groeit dat welzijn de prestaties stimuleert. Je moet welzijn zien als een troef, een game changer en een manier om te winnen. Omarm corporate wellbeing volledig en maak een culturele verschuiving op je weg naar succes. Koppel een weloverwogen welzijnsprogramma aan je duurzame doelen en initiatieven en creëer zo een positief domino-effect.

Van gezondheid tot welzijn tot bedrijfsprestaties: samen gaan we op weg naar een cultuur waarin welzijn inclusief en niet exclusief is.


Copyright: Sergi Briit.

Op maat van jouw doelstellingen

Er bestaat geen one-size-fits-all-oplossing. We gaan telkens van start met een audit en luisteren naar je specifieke doelstellingen en ambities. Wil je absenteïsme naar beneden halen, dan focussen we eerder op gezondheid. Wil je je positioneren als een aantrekkelijk bedrijf op de arbeidsmarkt en wil je een streepje voor in the war for talent; dan kunnen boeiende sportieve uitdagingen voor je werknemers interessant zijn. Typisch werken we rond deze doelstellingen:
 • Human Capital: het verbeteren van de fysieke, mentale en emotionele weerbaarheid van alle medewerkers. Een gelukkig, gezond en fit team vormt het kloppende hart van een succesvol bedrijf.
 • Employer branding: het creëren van een sterk merk, het stimuleren van trots, het boosten van een geëngageerde teambeleving. Zo kan je als bedrijf toptalent aantrekken en behouden.
 • Bedrijfscultuur: het bouwen van een positieve en inspirerende bedrijfscultuur. Deze ondersteunt een sterke teamdynamiek, efficiënte samenwerking, groei en succes.


Je investering in gezondheid heeft een gemiddelde ROI van 2,38. Maar de gecreëerde waarde gaat veel verder dan financieel gewin. Laat je bedrijf in al zijn aspecten floreren.Kristof De Smet, CEO Energy Lab

Samen zorgen we ervoor dat wellbeing en beweging een structureel onderdeel worden van je bedrijfs-DNA. Hierbij hanteren we een holistische visie op wellbeing:

 • Beweging: we motiveren jouw medewerkers om op z'n minst 30 minuten per dag te bewegen.
 • Voeding: we maken jouw medewerkers bewust van het belang van gezonde voeding en inspireren hen tot betere voedingskeuzes.
 • Mentale veerkracht: we versterken de emotionele en mentale veerkracht van jouw medewerkers.
 • Slaap: we promoten effectieve gewoontes die je helpen je slaapkwaliteit te verbeteren.
De vier pijlers van onze holistische aanpak van wellbeing: beweging, voeding, mentale gezondheid en slaap.

De bouwstenen van een effectieve corporate wellbeing aanpak

Elk bedrijf - van KMO tot multinational - is anders en vergt een specifieke aanpak. We gaan samen aan de slag om een duurzaam en impactvol corporate wellbeing programma op te zetten. Daarvoor werken we met volgende bouwstenen:

 • Creëer meer betrokkenheid bij je welzijnsinitiatieven dankzij ons interactieve en responsieve wellbeing platform. Dit platform vormt je centrale hub voor alle activaties, evenementen en wellbeing campagnes en is geconnecteerd via populaire apps en activiteitstrackers. Ontdek de waarde van een dergelijk corporate wellbeing platform.

Het corporate wellbeing platform is responsief op verschillende schermformaten en connecteert met de meest populaire activiteitstrackers.
 • Storytelling over inspirerende en authentieke verhalen van de gezondheidsambassadeurs onder je medewerkers. Corporate wellbeing draait immers om mensen. Samen selecteren we een aantal medewerkers die vandaag - om welke reden ook - minder gezond leven. Via persoonlijke begeleiding geven we ze een duwtje in de rug om actiever, sportiever en gezonder te leven. Deze ambassadeurs geven een stem en gezicht aan het corporate wellbeing programma en zorgen voor de verspreiding van het 'gezondheidsvirus' binnen jouw bedrijf. Lees hier hoe we precies te werk gaan.


Het Adecco Win for Youth ambassadeursprogramma is voor onze mensen een hulpmiddel om fysiek actiever te worden én te blijven. Om iets met het team te doen en tegelijk een goed doel te steunen.Cynthia Hansen (Head of the Adecco Group Foundation)
 • We bieden een divers aanbod aan keynotes en workshops rond specifieke onderwerpen binnen ons holistisch wellbeing model. Deze worden gepresenteerd door (ex-)topsporters of 'thought leaders' en experts binnen het besproken thema. Keynotes die mensen inspireren en aan het denken zetten over hun fysieke levensstijl en gemoedstoestand. Ontdek ons gamma aan inspirerende sprekers.

Breng Sven Nys naar jouw bedrijf.


Breng Evi Van Acker naar jouw bedrijf.

 • Krijg een goed zicht op de gezondheid van je bedrijf. Daarvoor hebben we drie verschillende tests ontwikkeld:
  • Health scan: laat je medewerkers testen en begeleiden door onze coaches en ontvang waardevolle inzichten over het gezondheidsprofiel van jouw bedrijf.
  • Human Capital Scan: in samenwerking met Better Minds at Work bieden we een grondige psychosociale risicoanalyse. Wat ons onderscheidt van de rest: naast stressoren meten we ook wat je werknemers energie geeft.
  • Company scan: aan de hand van een online survey onderzoeken we wat jouw medewerkers bezighoudt op het vlak van vitaliteit en gezondheid.

De step-test is een van de elementen in de Health Scan.

Met de Human Capital Scan brengen we energiegevers en -nemers in kaart.

 • Geef een extra dosis energie aan jouw evenementen. Verschillende formules zijn beschikbaar:
  • On site activaties: breng mensen in beweging met leuke on site activaties. Een toffe manier om welzijn in de schijnwerpers te plaatsen en de bedrijfssfeer te verbeteren.
  • Energy Days: geef je traditionele teambuilding of jaarlijks bedrijfsuitje een extra dosis energie! We combineren fysieke en sportactiviteiten met keynotes en inspirerende sprekers
  • Corporate event: op zoek naar een uniek bedrijfsevent voor je medewerkers? Of wil je klanten/leveranciers uitnodigen op een verrassende manier? Samen gaan we op zoek naar een passende formule voor een geslaagd event en een onvergetelijke ervaring!
  • Incentives - Energy Experiences: we bieden een breed scala aan all-in incentive pakketten, inclusief reizen en logies wereldwijd, waarbij unieke (sport)activiteiten en business worden gecombineerd.

Fils de la Palette tafeltennistoernooi.

We organiseerden een exclusieve Spartacus Run voor Deloitte.

Nog meer daadkracht samen met onze partners

 • Better Minds at Work
  Fysiek en mentaal welzijn zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Met de versterking van Better Minds at Work bieden we een one-stop shop corporate wellbeing oplossing. Lees hier over onze samenwerking.
 • Peak4
  Wellbeing dekt vele ladingen. Aanpassingsvermogen, nood aan leiderschap en meerdere generaties die de werkvloer delen. Peak4 leidt bedrijven doorheen de wellbeing uitdagingen van vandaag. Lees hier over onze samenwerking.

Steeds meer bedrijven zijn zich bewust van het belang van gezondheid op de werkvloer. Een gezonde, energieke en geëngageerde workforce zorgt voor een sterker bedrijf. Met onze kennis en expertise werken we een gezondheidsbeleid op maat uit voor organisaties. Zet je hierin je eerste stappen of ben je al klaar voor de 'big next step’: samen gaan we aan de slag om van bestaande, vaak losstaande, initiatieven een duurzaam en geïntegreerd corporate wellbeing traject te maken.

Neem contact op
Top