+ 2000 Belgen klaar voor de “Klim van hun Leven” tijdens Climbing…

Energy Lab gebruikt cookies om je surfervaring op deze site gemakkelijker te maken (taal,...). 

Menu

2000 Belgen klaar voor de “Klim van hun Leven” tijdens Climbing for Life – Dolomiti Alta Badia

Screen 02

Climbing for Life viert dit jaar zijn tiende verjaardag. Dit sportieve en uitdagende evenement voor het goede doel strijkt van 8 tot 10 september voor het eerst neer in de Dolomieten. Circa 2000 landgenoten zullen tijdens Climbing for Life – Dolomiti Alta Badia de mooiste cols van dit Italiaanse bergmassief bedwingen – met de fiets, te voet of al lopend. De opbrengst gaat naar de strijd tegen longaandoeningen.

De Dolomieten zijn door de Unesco sinds 2009 erkend als natuurlijk Werelderfgoed. Dolomiti Alta Badia  is een waar paradijs voor outdoorsporters. De fietsers van Climbing for Life mogen zich verheugen op een rit naar de Sella Ronda, een zware maar prachtige uitdaging met drie toppen boven de 2000 meter (Passo Sella, Passo Gardena en Passo Pordoi) en de 1875 meter hoge Passo Campolongo. 

Wie wil kan na de eerste keer Sella Ronda de rit ook nog eens in de andere richting fietsen en zich zo tot King/Queen van de Sella Ronda kronen. Voor de grootste fietsfanaten is er tot slot ook nog de Giro Giau. Deelnemers die zich daaraan wagen doen na de Sella Ronda nog een extra rit en hebben zo aan het eind van dag 135 km met 4156 hoogtemeters in de benen.

Ook voor de wandelaars en traillopers van Climbing for Life staan er van 8 tot 10 september prachtige bergtochten op het programma. Alle tochten beginnen en eindigen in Corvara, waar het Climbing for Life Village gevestigd is en waar alle deelnemers op zaterdag 10 september na de sportieve inspanningen kunnen genieten van een pasta party en een spetterende after party.

Strijd tegen longaandoeningen – Klim van je Leven

Climbing for Life – Dolomiti Alta Badia  staat in het teken van de strijd tegen longaandoeningen. 15 ambassadeurs, allen met een longaandoening (COPD, muco, long-COVID, astma) hebben zich – met ondersteuning van Energy Lab, Prof. Dupont (UZ Leuven), Prof. Janssens (UZ Leuven) en Prof. Schleich (CHU de Liège) – maandenlang minutieus voorbereid op de Sella Ronda. Zij tonen aan dat mits goede training niets onmogelijk is. 

Waar voor de zowat 2000 deelnemers dit evenement vaak het fietsdoel van het jaar is, is het voor de ambassadeurs een levensdoel. De klim tot een goed eind brengen, is een overwinning op zichzelf en hun aandoening. In samenwerking met organisator Golazo, volgt televisieproductiehuis Bargoens al maanden zeven ambassadeurs op weg naar die uitdaging. Hun relaas kan je sinds donderdag 1 september wekelijks volgen op Eén (en op VRT Max) in de prachtige vijfdelige reeks 'De Klim Van je Leven'.

Christophe Impens van organisator Golazo: “Climbing For Life is de belichaming van de missie van Golazo. Mensen aan het bewegen zetten door hen een prachtig en haalbaar doel te geven. Dat ook mensen met een aandoening of fysiek beperktere mogelijkheden de uitdaging aangaan, maar dit beweegproject dubbel interessant. De Sella Ronda wordt voor veel deelnemers de klim van hun leven.  We wensen iedere deelnemer heel veel succes en vragen hen om vooral te genieten.”

Met de steun van Chiesi

"Als farmaceutisch bedrijf ligt het welzijn van mensen met respiratoire aandoeningen ons nauw aan het hart, daarom zijn wij ook dit jaar weer trotse partner van Climbing for Life”, aldus Ralph Blom, General Manager van Chiesi BeNeLux. “Door hun deelname aan deze uitdaging tonen de 15 ambassadeurs dat regelmatig bewegen en sporten een zeer positief effect kan hebben op hun gezondheid. Daar zetten wij met Chiesi graag onze schouders onder. Mede dankzij dit initiatief wordt er aandacht gegeven aan de ernst en impact van longaandoeningen, waar vele mensen iedere dag mee leven.” 

Volgend jaar naar de Stelvio

De driedaagse in Dolomiti Alta Badia is niet de eerste Climbing for Life dit jaar. In juni trok Climbing for Life met meer dan duizend landgenoten naar de Alpen voor de beklimming van de Col du Galibier. Die tocht stond in het teken van de strijd tegen diabetes. Alle sportievelingen en sympathisanten mogen nu ook alvast 22, 23 en 24 juni 2023 in hun agenda blokkeren, want dan trekt Climbing for Life naar de Passo dello Stelvio in Bormio.

Meer informatie via www.climbingforlife.be 

Benieuwd wat Energy Lab voor jou kan doen?

Neem contact op
L1006276