Energy Lab gebruikt cookies om je surfervaring op deze site gemakkelijker te maken (taal,...). 

Menu

Voedingsconsult Sportvoeding

0 G0 A1903

De voedingscoaches begeleiden je aan de hand van een gepersonaliseerd voedingsadvies naar een gezondere levensstijl en/of een betere sportprestatie. We voorzien je van wetenschappelijk en medisch verantwoord advies, en dit voor zowel de recreatieve, competitieve als professionele sporters.

1. Intakegesprek

Tijdens het intakegesprek worden alle relevante gegevens verzameld om je optimaal te kunnen begeleiden. Je krijgt meer inzicht in gezonde (sport)voeding en op basis van je doelstellingen en verwachtingen wordt een op maat gemaakt voedingsplan uitgewerkt. 

2. Lichaamsanalyse (optioneel)

Indien gewenst wordt je lichaamssamenstelling bepaald aan de hand van de uiterst precieze DEXA-scan. Deze scan brengt de vetten, spieren en bottenin je lichaam in kaart, zowel het totaal als per lichaamsregio.

Op basis van het gedetailleerde rapport kan jouw energieverbruik preciezer ingeschat worden en worden specifieke doelen gesteld.

0 G0 A1903
0 G0 A1951

3. Bespreking

Op basis van je huidige voedingspatroon, het rapport van je lichaamssamenstelling en je dagelijkse activiteiten bespreken we je eerste werkpunten en zetten de krijtlijnen uit van je gepersonaliseerde voedingsplan. Er is ruim tijd om je extra vragen te behandelen.

4. Opvolgconsultaties

Tijdens jouw volgende consultaties volgen we steeds de evolutie van je lichaamssamenstelling en sturen bij waar nodig. We bekijken samen bijkomende vragen, aangepaste recepten, variatielijsten en zoeken een oplossing voor eventuele problemen.

Stap voor stap werken we verder richting jouw streefdoel!


Kostprijs? 

Voedingsconsult sportvoeding: 

  • Duurtijd: 60 min 
  • Tarief: €75   

Voedingsconsult sportvoeding, inclusief analyse van de lichaamssamenstelling (DXA): 

  • Duurtijd: 90 min 
  • Tarief: €115   

Eerste opvolgconsultatie sportvoeding:

  • Duur: 60min 
  • Tarief: €60

Annuleer je minder dan 24u op voorhand, vragen we de kostprijs te betalen.

Een uitstekende uitleg gekregen omtrent voeding. Bij momenten was het zeer confronterend om te moeten vaststellen dat er aan mijn huidig voedingspatroon nog heel wat kan gesleuteld worden. De motivatie is in ieder geval aanwezig. Tevens ben ik nu al nieuwsgierig welk resultaat ik zal boeken tegen mijn volgend bezoek.Davy M.

Wat neem je mee?

Volgende informatie is zeker nuttig om mee te nemen naar je voedingsconsultatie:

  • Recente bloedresultaten (indien beschikbaar)
  • Informatie over gebruikte medicatie
  • Een overzicht van gebruikte voedingssupplementen
  • Informatie over jouw trainingsactiviteiten

Benieuwd wat onze coaches voor jou kunnen doen?

Maak je afspraak online
L1007208