Energy Lab gebruikt cookies om je surfervaring op deze site gemakkelijker te maken (taal,...). 

Menu

Steunzoolanalyse

Go2 A8962

Een correcte ondersteuning van de voet en sturing van de voetafrol kan klachten en overbelastingsblessures voorkomen of wegnemen. Aan de hand van een gedetailleerde steunzoolanalyse geven we advies inzake aangepaste loopschoenen en op maat gemaakte steunzolen.

1. Intakegesprek

Heb je last van blessures of pijn tijdens het trainen?
Hoeveel uur train je momenteel per week?

Deze en vele andere vragen vormen de basis van de verdere analyse.

2. Beenlengte- en lichaamsscan

Met behulp van een DXA-scan bepalen we de lengte van je benen tot op de millimeter nauwkeurig. Een verschil in beenlengte komt zo onmiddellijk aan het licht.

Naast de scan van je beenlengte meten we ook de spiermassa in het linker- en het rechterbeen. Asymmetrieën van de onderste ledematen worden nauwkeurig in beeld gebracht.

3. Spier- en gewrichtsflexibiliteit

Je lenigheid heeft een grote impact op de bekkenstand en voetafrol. Daarom screenen we zowel de kniebuigers, kniestrekkers, heupbuigers, heupstrekkers als de iliotibiale band (zijkant been en heup).

Energy Lab Nl Paul Raats Dsc 4225
Energy Lab Nl Paul Raats Dsc 3984

4. Voetscan

Aan de hand van een voetscan meten we de statische en dynamische drukverdeling onder de voet bij het staan, wandelen en lopen. Op basis van deze meting analyseren we nauwkeurig je voettype en de manier waarop je je voet afrolt.

5. Rug- en bekkenscan

De Diers 4D scanner (4D = lengte, breedte, diepte en tijd) is het nieuwste technologische hoogstandje binnen Energy Lab. Het systeem scant de volledige rugcurvatuur, bekkenstand en de rotatie van de wervels ten opzichte van het bekken en ten opzichte van elkaar. Deze unieke scan laat toe om onmiddellijk het effect te meten van verschillende types loopschoenen en steunzolen.

6. Opname van de voetafrol

Tijdens het lopen op een loopband filmen we je afrolpatroon met een hogesnelheidscamera. We doen dit zowel met als zonder schoenen.

7. Bespreking

Op basis van de verschillende metingen bespreken we de bevindingen met betrekking tot het ideale loopschoeisel en de eventuele nood aan steunzolen. Aanvullend geven we advies over core stability en stretching oefeningen.

Steunzolen kunnen via Energy Lab aangekocht worden en zijn vervaardigd uit materiaal aangepast aan jouw lichaamsgewicht en activiteit (sport, dagelijks gebruik of werk). De prijs per paar bedraagt € 175.

Roep overbelastingsblessures een halt toe

Maak een afspraak
Go2 A8962