Energy Lab gebruikt cookies om je surfervaring op deze site gemakkelijker te maken (taal,...). 

Menu

Conditietest Fietsen

L1006939

Met een fietstest brengen we jouw conditie in kaart. De wetenschappelijke analyse van de testresultaten zorgt ervoor dat we een gedetailleerd advies en trainingsprogramma op maat kunnen leveren waarmee je meteen aan de slag kan.

In vier duidelijke stappen gaan we op zoek naar je sterke punten en lichten we toe waar er nog ruimte is voor verbetering:

1. Intakegesprek 

Op basis van het intakegesprek brengen we jouw sportieve voorgeschiedenis in beeld. Prestaties uit het verleden, blessures, doelstellingen en beschikbare trainingstijd worden hierbij besproken. Dit alles om een zo compleet mogelijk beeld van je doelstellingen en verwachtingen te verkrijgen vooraleer de test van start gaat. 

2. De conditietest

De conditietest bestaat uit een opklimmende inspanning op je eigen fiets of op de fietsergometer. Tijdens de test gaan we verschillende parameters meten en analyseren. Hartslag, intensiteit en melkzuurwaarden laten ons toe om je conditie op te meten en je optimale trainingszones te bepalen. Na afloop van je test volgt de cooling down en een verfrissende douche.

Bloedafnamen Fietstest

3. Wetenschappelijke analyse

De kwaliteit van je basisconditie en intensieve uithouding, je weerstandsvermogen en voorbije trainingsactiviteiten bepalen welke trainingsvormen voor jou het meest geschikt zijn. Je sterke en zwakke punten worden geëvalueerd ten opzichte van je referentiegroep en vertaald naar de praktijk. Energy Lab werkt uitsluitend met gediplomeerde sportwetenschappers met tevens ruime ervaring in de sportpraktijk, zodat een up-to-date wetenschappelijke en kwaliteitsvolle analyse gewaarborgd is.

4. Trainingsschema

Na een verkwikkende douche wordt uitvoerig de tijd genomen om samen met jou het testverslag en het trainingsadvies te overlopen. Daarbij ontvang je een gedetailleerd en op maat gemaakt trainingsschema voor 12 weken dat ook rekening houdt met je doelstelling en beschikbare tijd. Je bent nu helemaal klaar om je sportieve doelen te realiseren!

Zeer professionele manier van werken. Een aanrader voor eenieder die op zijn niveau het maximale uit zijn sport (wielrennen) wil halen.Jordy d.B.

Benieuwd wat Energy Lab voor jou kan doen?

Neem contact op
L1006276