Energy Lab gebruikt cookies om je surfervaring op deze site gemakkelijker te maken (taal,...). 

Menu

Conditietest fietsen

L1006939

Je conditie wordt in kaart gebracht aan de hand van een fietstest. De wetenschappelijke analyse van de resultaten maakt dat we een gedetailleerd advies en trainingsprogramma op maat kunnen leveren waarmee je meteen aan de slag kan.

In vier duidelijke stappen gaan we op zoek naar je sterke punten en lichten we toe waar er nog ruimte is voor verbetering.

1. Intakegesprek 

Op basis van het intakegesprek brengen we jouw sportieve voorgeschiedenis in beeld. Prestaties uit het verleden, blessures, doelstellingen en beschikbare trainingstijd worden besproken. Dit alles om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van je doelstellingen en verwachtingen voor de test van start gaat. 

2. De conditietest

De conditietest bestaat uit een opbouwende inspanning op je eigen fiets of op de fietsergometer. Tijdens de test meten en analyseren we verschillende parameters. Hartslag en melkzuurwaarden laten ons toe om je conditie te meten en je optimale trainingszones te bepalen. Na afloop van detest volgt de cooling down en kan je genieten van een verfrissende douche.

Bloedafnamen Fietstest

3. Wetenschappelijke analyse

De kwaliteit van je basisconditie en intensieve uithouding, je weerstandsvermogen en voorbije trainingsactiviteiten bepalen welke trainingsvormen voor jou het meest geschikt zijn. Je sterke en zwakke punten worden geëvalueerd ten opzichte van je referentiegroep en vervolgens vertaald naar de praktijk. Energy Lab werkt uitsluitend met gediplomeerde sportwetenschappers met ruime ervaring in de sportpraktijk om een un up-to-date wetenschappelijke en kwaliteitsvolle analyse te garanderen.

4. Trainingsschema

Na een verkwikkende douche wordt uitvoerig de tijd genomen om het testverslag en het trainingsadvies samen te overlopen. Je ontvangt een gedetailleerd en op maat gemaakt trainingsschema voor 12 weken dat rekening houdt met je doelstelling en beschikbare tijd. Je bent nu helemaal klaar om je sportieve doelen te realiseren!

Zeer professionele manier van werken. Een aanrader voor eenieder die op zijn niveau het maximale uit zijn sport (wielrennen) wil halen.Jordy d.B.

Ken jouw optimale trainingswaarden

Boek een conditietest
Boek Een Conditietest