Energy Lab gebruikt cookies om je surfervaring op deze site gemakkelijker te maken (taal,...). 

Menu

Wat je moet weten om jouw winterdipje te boven te komen

De prikkelende motivatie die je voelde toen je met nieuwjaar je sportieve en gezonde voornemens maakte, zal waarschijnlijk meer dan eens plaats hebben moeten maken voor de ontnuchterende realiteit dat je niet altijd evenveel zin hebt in je workout. Misschien heb je ze zelfs wel eens af en toe geskipt. Wetenschappers noemen dit het Akrasia-effect: iets niet doen, tegen beter weten in (ja hoor, we weten allemaal dat sporten gezond is).


Maar niet gevreesd, het ervaren van een dipje overkomt de beste onder ons. Zelfs topsporters ervaren mindere dagen. Maar omdat het voor niemand of niets goed is om bij de pakken te blijven zitten, motiveren we jullie graag om je dipje te overkomen in deze warmere lentedagen.

‘In’t nieuw’

Gun jezelf eens een nieuw sportgadget, nieuwe sportoutfit of -schoenen. Zeg nu zelf, het is fijner te gaan sporten in je nieuwe kleurrijke outfit of met een nieuwe wearable aan de pols. Natuurlijk hoef je niet voor elke training een nieuwigheid aan te schaffen, maar jezelf af en toe eens belonen met een leuk extraatje kan motiverend werken 😉.

Sporten

Ja, je leest het goed: sporten helpt je dipjes te overkomen. Dus ook al zijn er dagen dat je je niet 100% gemotiveerd voelt, toch breng je beter even wat beweging in je dag. Natuurlijk hoeft dit niet steeds een uitputtende workout te zijn, een verkwikkende wandeling doet ook wonderen!

Aansporing door anderen

Een belangrijke motivator zijn de mensen rondom je. Omring je met mensen die je motiveren te blijven doorzetten, het sporten extra leuk maken en er samen voor willen gaan. Kom je thuis na een lange werkdag en wil je liever je pyjama aantrekken? Bel of sms dan naar die ene vriend/vriendin voor wat motiverende woorden.

Remind yourself why you started

Als we in een ‘sportdipje’ terecht komen, is dit mede omdat we uit het oog verliezen wat onze drijfveren zijn. Herinner jezelf aan de redenen waarom door het huis te versieren met motiverende post-its. Een inspirerende quote aan de frigo? Check!

Laat je inspireren

‘Sport has the power to change the world’, zoals Nelson Mandela het zei. Inderdaad, sport emotioneert, motiveert en inspireert. Heb je een oppepper nodig? Kijk dan een inspirerende sportdocumentaire, -film of schuim even het internet af voor wat motiverende quotes (deze kan je dan weer gebruiken om je post-its mee te beschrijven 😉).   

Veel succes! 

Laat je je graag extra motiveren en begeleiden door één van onze coaches? 


Ontdek dan hier de mogelijkheden! 

Benieuwd wat Energy Lab voor jou kan doen?

Neem contact op
L1006276