Energy Lab gebruikt cookies om je surfervaring op deze site gemakkelijker te maken (taal,...). 

Menu

Wat is een Health Scan en waarom heeft je bedrijf er nood aan?

Corporate Wellbeing

De drijvende kracht van je bedrijf? Mensen. Durf daarom investeren in je menselijk kapitaal. Want met de nodige aandacht is het altijd een investering met duurzaam rendement. Ontdek en verzorg de fysieke gezondheid van je medewerkers met een Health Scan van Energy Lab.


Dankzij onze Health Scan krijg je een inkijk in de fitheid van je mensen, en breder – indien je dit wenst – in de algemene fitheid van je bedrijf. Dat zijn belangrijke inzichten: gezonde en fitte medewerkers bieden zowel de persoon als het bedrijf belangrijke voordelen. Het bedrijf toont vooreerst betrokkenheid rond het welzijn van hun medewerkers. En een gezonde werkvloer is per definitie een productievere werkvloer. Daar komt nog bij: lagere ziekte- en absenteïsmecijfers.

Bepaling gezondheidsprofiel

Met een Health Scan willen we de stap zetten naar die gezondere werkvloer. De scan brengt het huidige individuele en algemene gezondheidsprofiel in kaart. We beginnen met een vragenlijst die polst naar hun goede én slechte gewoonten. Wat zijn de rook- en zitgewoonten, en wat met de bewegings- en voedingspatronen?

De vragenlijst wordt aangevuld met een fysieke test, waarna we het fitheidsprofiel bepalen. Eerst meten we de lichaamssamenstelling, alsook de buikomtrek en BMI. Dan wordt via bepaalde oefeningen het evenwicht, de handknijpkracht, lenigheid van benen en schouders en het conditiepeil gemeten.

Deltalloyd Energylab 080317 1052

Biologische ‘afwijking’

Elk van deze tests krijgt een score, die het fitheidsprofiel beïnvloedt. De som bepaalt bovendien de biologische leeftijd van de medewerkers. En dat doet wel eens monden openvallen. Want de eindscore en biologische teller durft wel eens afwijken van de ‘gezonde’ norm.

Actie, actie, actie

Op basis van de scores stellen we een individueel voedings- en beweegplan op, dat samen met een Energy Lab-coach wordt besproken. Belangrijk is om concreet middelen aan te reiken om de zitgewoonten te doorbreken en mensen die beneden de norm scoren meer aan het bewegen te krijgen. Het hoofddoel: zowel het fysieke als het mentale welzijn vooruit helpen. Dat kan zowel op individueel niveau als op het niveau van het gehele bedrijf.

De Health Scan kan zowel on site als in de testlabo’s van Energy Lab worden georganiseerd. Dit koppel je eventueel aan Health Coaching, waarbij onze coaches je medewerkers drie tot zes maanden intensief begeleiden, aangevuld met inspirerende workshops. Daarmee is een Health Scan het ideale startpunt voor jouw corporate wellbeing ambities en initiatieven.

Ontdek het gezondheidsprofiel van je bedrijf

Health Scan
Deltalloyd Energylab 170217 1087