Energy Lab gebruikt cookies om je surfervaring op deze site gemakkelijker te maken (taal,...). 

Menu

Uitdaging: 30 dagen 0.0

Corporate Wellbeing

Valt het jou ook op dat meer mensen een glas water bestellen in de bar? Of dat meer biermerken een alcoholvrije variant lanceren? En dat mocktails meer en meer ruimte krijgen op de drankkaart? Nuchter is trending. Vooral onder de immer groeiende groep die kiest voor een bewuste en gezonde levensstijl.

De voordelen van een maandje zonder alcohol zijn legio:

  • Je slaapt beter,
  • Je bent mentaal en fysiek frisser,
  • Je verliest wat gewicht,
  • Je portemonnee blijft dik gevuld.

Maar nog belangrijker is dat mensen die vaak alcohol drinken in hoge mate levervet ontwikkelen. Een vette lever is de belangrijkste oorzaak van chronische leverziekten. En je risico op hart- en vaatziekten stijgt. Een alcoholvrije maand kan leiden tot minder levervet en verlaging van de cholesterol.

Gun lever rust

Tijdens de feestdagen draaien Belgische en Nederlandse levers overuren. Geen slecht idee om na een maand overmatig alcoholgebruik je lever nog een deugddoend winterslaapje te gunnen, niet? Wij vinden dat een goed plan: daarom is Energy Lab niet alleen grote voorstander van acties zoals Ikpas (in Nederland) en Tournée Minérale (in België), maar neemt het ook een alcoholvrije campagne mee in haar corporate wellbeing campagneaanbod

De campagne heeft me doen beseffen dat het als het ware een gewoonte is om geregeld een pint of glas wijn te drinken, terwijl er zoveel lekkere alcoholvrije alternatieven bestaan!Stijn - deelnemer campagne

Begrijp, ervaar en weersta 

Hiermee wil Energy Lab ook op de werkvloer de alcoholvrije boodschap uitdragen en medewerkers motiveren om 30 dagen voor 0.0% alcohol te gaan. In de campagne leren de deelnemers over de effecten van alcohol op het lichaam, ervaart men de positieve effecten van alcoholonthouding en krijgt men praktische tips om de maand te overleven zonder in verleiding te komen. Ook krijgen ze heerlijke en gezonde non-alcoholische alternatieven aangeboden.

Tip: doe het samen 

Het kan onwennig voelen wanneer je op een feestje staat zonder een bierflesje in je hand. Maar gedeelde smart is halve smart: creëer begrip bij je omgeving en vertel hen over jouw missie. Je zult zien dat een aantal collega's, vrienden en familieleden misschien wel met je meedoen. Zo vier je je alcoholvrije periode als een gezamenlijke overwinning voor lichaam en geest!

Meer info

Voor meer info over Energy Lab en onze corporate wellbeing oplossingen op maat, neem contact op via het contactformulier of bel +32 474 84 18 99.

Fitte werknemers zijn het kloppend hart van je bedrijf

Ontdek onze services
6 Z9 A2760