Energy Lab gebruikt cookies om je surfervaring op deze site gemakkelijker te maken (taal,...). 

Menu

One Mile A Day

Merken

De jeugd beweegt te weinig. Een cliché dat stil-staat als een huis. Niet moeilijk, zegt u, als er wekelijks maar twee uur Lichamelijke Beweging worden aangeboden op school. Het schoolse leven speelt zich quasi volledig af al zittend op de schoolbanken. Hoog tijd dus om de jeugd aan het sporten te krijgen!


De Vlaamse jeugd beweegt ook vandaag nog te weinig op school en thuis nestelt ze zich maar al te graag achter de computer of gaat lekker liggen ‘chillaxen’ in de zetel met de tablet in de handen. Het klinkt als een cliché, maar er bestaan helaas genoeg studies die dit bewegingsloze horrorbeeld staven. En daar willen Energy Lab, Stichting Vlaamse Schoolsport en The Daily Mile met 'One Mile A Day' iets aan doen.

Het concept

Het doel van 'One Mile a Day' is simpel: de lange inactieve blokken op school doorbreken met een dagelijkse korte bewegingsactiviteit met de volledige klas. De kinderen van de lageren school gaan samen met hun leerkracht 1 mijl (1,6 km) lopen of wandelen in de frisse buitenlucht. Nadien wordt de klasactiviteit gewoon hervat. Het project werd gelanceerd door Elaine Wyllie in Schotland (The Daily Mile) en heeft daar aangetoond dat de kinderen na 'de mile' de lesactiviteiten met meer energie en concentratie hervatten.

Photonews 10602640 018 Min
Img 2443 Min

Project-meter Tia Hellebaut staat helemaal achter het initiatief: "Onze kinderen zitten een heel groot deel van een schooldag op de schoolbanken of op de speelplaats. We moeten onze kinderen bewust maken dat ze voldoende moeten bewegen om tegengewicht te bieden aan al dat zitten. Natuurlijk moet je als ouder ook zelf het goede voorbeeld geven, maar het grote voordeel van het initiatief 'One Mile a Day' is wel dat het zeer laagdrempelig is: 1 mijl per schooldag lopen of wandelen, that’s it. Het is bovendien goed voor het lichaam én de concentratie."

Scholen kunnen zich op www.onemileaday.be registeren en actief deelnemen aan 'One Mile a Day'. Na de registratie ontvangt men extra informatie en promotiemateriaal, om erin te slagen zoveel mogelijk kinderen aan het bewegen te brengen en te houden.

Achtergrond

Het One Mile A Day-project ontstond in 2012 in Schotland door de inzet van één enkele leerkracht, Elaine Wyllie. Ondertussen ging al menige school in het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Vlaanderen overstag. One Mile A Day is heel eenvoudig. Het is gratis; er is geen competitie mee gemoeid; je hebt er geen specifieke sportaccomodatie of kledij voor nodig; het bevordert de mentale en fysieke gezondheid van de leerlingen en creëert een heerlijk groepsgevoel.


Vind meer gedetailleerde info op www.onemileaday.be

Benieuwd wat Energy Lab voor jou kan doen?

Neem contact op
L1006276