Energy Lab gebruikt cookies om je surfervaring op deze site gemakkelijker te maken (taal,...). 

Menu

Climbing for Life '18

Testing & Coaching

2.500 Belgen bedwongen de Vogezen al fietsend, lopend of wandelend tijdens de zesde editie van Climbing for Life in Gérardmer. Deze editie was opnieuw een voltreffer, niet in het minst voor de deelnemers van Team Climbing For Life Diabetes voor wie dit evenement een mijlpaal was in hun leven. De 12 leden van het team, elk met diabetes Type 1 of Type 2, werden in de aanloop naar het event gedurende 6 maanden begeleid door een medisch team van de Diabetes Liga, ABD én Energy Lab.

Abd3

Climbing for Life 2018 


Climbing for Life is al langer een ideaal weekenduitje voor wie graag fietst of loopt in een mooie en inspirerende omgeving, Gérardmer is bovendien niet ver voor wie in België woont. De stralende zon maakte het driedaagse evenement helemaal compleet. De ruim 2500 deelnemers genoten van de diverse fiets- loop en wandeltochten op pittige en uitdagende parcours.

Ook de cameraploeg van Sporza was aanwezig in de Vogezen. Bekijk hier de volledige VRT-reportage over Climbing for Life 2018.

Team Climbing for Life Diabetes

Climbing for Life is meer dan een recreatief beweegevenement. Het is een campagne rond diabetes en de preventie ervan. Beweging is immers een krachtig middel in zowel de behandeling als de preventie van diabetes! Ook dit keer toonden diverse deelnemers met type 1 of type 2 diabetes aan dat sportieve prestaties - mits de nodige medische begeleiding - perfect haalbaar zijn voor hen.  

Het voltallige Team Climbing for Life Diabetes haalde op eigen kracht de finish van de fietstochten. Twee dagen op rij overwonnen ze telkens tussen de 50 en 140 km met flink wat hoogtemeters. De 12 leden van het team, elk met diabetes Type 1 of Type 2, werden in de aanloop naar het event gedurende 6 maanden begeleid door een medisch team van de Diabetes Liga, ABD en Energy Lab. Zij brengen met hun acties diabetes onder de aandacht en willen ook anderen inspireren met hun verhaal. Team Diabetes werd sportief ondersteund door peters Johan Museeuw en Etienne De Wilde.

Johan En Etienne
Peters Johan Museeuw en Etienne De Wilde
Abd4
Charlotte Abden Profrenner

Steun de strijd tegen diabetes

Via het evenement werden fondsen geworven om initiatieven rond diabetes te ondersteunen. Climbing for Life kon dit jaar maar liefst 130.285 euro overmaken aan de Diabetes Liga en de Association Belge du Diabète (ABD) die diverse projecten rond diabetes en preventie uitwerken. Je kan de ambassadeurs nog steeds steunen via steun.diabetes.be.

Start Johan Musseeuw Etienne De Wilde
Abd

Volgende editie

Volgend jaar komt er opnieuw een editie van Climbing For Life. De exacte datum en locatie worden nog deze maand bekendgemaakt.

Benieuwd wat Energy Lab voor jou kan doen?

Neem contact op
L1006276