+ Ontdek hoe we ook in kleinere bedrijven impact creëren

Energy Lab gebruikt cookies om je surfervaring op deze site gemakkelijker te maken (taal,...). 

Menu

Ontdek hoe we ook in kleinere bedrijven impact creëren

Corp W

Bij Energy Lab focussen we niet alleen op grote bedrijven, maar ook in kleinere teams kunnen we met enkele gerichte acties een grote impact creëren. Hier lees je hoe we dat bij Biogen deden!

Medewerkers gezonder laten leven

Biogen is een biotechbedrijf dat onderzoek doet naar innovatieve behandelingen voor mensen met ernstige neurologische, auto-immune en zeldzame ziekten. Samen met hen gingen we de uitdaging aan om hun team van 30 medewerkers gezonder te laten leven.

We begonnen ons project met een inspirerende sessie door topcoach Paul Van Den Bosch, die onder andere Sven Nys en Marc Herremans begeleidde. De geknipte persoon om mensen warm te maken om meer te bewegen! En dat is exact wat het team van Biogen deed, want iedereen onderging een health scan bij Energy Lab. Die bestaat uit verschillende onderdelen, waarin onder andere de kracht, uithouding en balans gemeten worden. Na afloop krijg je een persoonlijk dashboard met de resultaten en enkele werkpunten om mee aan de slag te gaan Bovendien kregen we door de uitgebreide vragenlijst ook inzicht in de algemene gezondheid van het hele bedrijf

Op basis van die informatie gingen we twee campagnes uitwerken die op de werkvloer van Biogen uitgerold werden.

De eerste klemtoon lag op ergonomie, want bij Biogen “zitten” ze met een probleem. Om de mindset te veranderen organiseerden we een seminarie met handige tips en trucs over hoe je je houding moet aanpassen. Tegelijk introduceerden we enkele nieuwe concepten die ervoor zorgden dat het kantoor in een actieve werkplaats veranderde. Met behulp van onder andere standing desks, walking desks en zitballen doorbraken we het traditionele patroon en zorgden we ervoor dat de werknemers van Biogen een betere zithouding gingen aannemen. 

De andere focus van de campagnes lag op gezonde dranken. Onder de noemer ‘Rethink your drink’ gingen we aantonen wat gezonde drinks waren en welke je beter matigt. We startten de campagne met een workshop en zorgden nadien voor een blijvend effect. Dat deden we onder andere door posters op te hangen boven de urinoirs, omdat de kleur van de urine al een eerste indicatie is van de stoffen die in je lichaam zitten. Daarnaast gingen we ook lekkere en gezonde alternatieven aanbieden. Onze squat 4 coffee machine tenslotte bracht wat amusement op de vloer: eerst 10 squats, dan pas een koffie!

Fitte medewerkers zijn het kloppend hart van je bedrijf

Laat je inspireren
Maak Ambassadeurs Van Jouw Medewerkers 1