+ Een grote sprong voorwaarts op alle energieniveaus

Energy Lab gebruikt cookies om je surfervaring op deze site gemakkelijker te maken (taal,...). 

Menu

Een grote sprong voorwaarts op alle energieniveaus

Gvg 20220628 0147

Master Your Energy is een 100-daags programma voor gedragsverbetering dat erop gericht is het energieverlies van werknemers om te zetten in energiewinst door hun fysieke, mentale en emotionele energieniveaus te verhogen. De achterliggende gedachte is dat we, door hun energieniveaus te revitaliseren, helpen een duurzame, performante werkomgeving en -cultuur te creëren. Want tijd is een eindige bron, maar energie kent geen grenzen.

Deze gedachte is al op de proef gesteld. Dankzij uniforme voor- en nametingen hebben we de ontwikkeling gevolgd van de verschillende energieniveaus van 150 medewerkers die deelnamen aan ons Master Your Energy-programma. De resultaten? Winst met dubbele cijfers op alle drie de fronten, met mentale energie voorop. 

G2022 1477 Infographic Nl

De toename in mentale veerkracht bleek maar liefst 23% (van 40% naar 63%). Het mentale aspect, dat vaak over het hoofd wordt gezien in standaard welzijnsinitiatieven, is een belangrijk aspect als we het hebben over de motivatie en betrokkenheid van werknemers. Master Your Energy richt zich op het versterken van mentale veerkracht, jobgeluk en zelfontplooiing. Wat ook blijkt uit de stijging van het emotionele energieniveau met 12%.

Wel al goed ingeburgerd bij veel bedrijven, maar daarom niet minder belangrijk: fysieke energie. Wij gaan verder dan het basisconcept van fysieke activiteit en leren de deelnemers over het belang van gezonde voeding en een solide slaappatroon. Toen we het fysieke pre- en postniveau vergeleken, zagen we een stijging van 15%, verdeeld over de 150 deelnemers.

Geïnteresseerd? Bekijk het volledige programma.

Benieuwd wat Energy Lab voor jou kan doen?

Neem contact op
L1006276