+ Een digitale Ronde van Frankrijk rijden samen met alle medewerkers?…

Energy Lab gebruikt cookies om je surfervaring op deze site gemakkelijker te maken (taal,...). 

Menu

Een digitale Ronde van Frankrijk rijden samen met alle medewerkers? Wij maakten het mogelijk voor INEOS

Banner Energy Store

Bij INEOS, een van de grootste chemieconcerns ter wereld, brachten we werknemers wereldwijd met elkaar in contact door middel van een gemeenschappelijk beweegproject.

  • Peloton
    participants
  • Distance travelled
    kilometers
  • Energy consumed
    kcal

Een digitale Ronde van Frankrijk

Verschillende grondstoffen die INEOS ontwikkelt, worden gebruikt in het materiaal van de wielrenners die de Tour de France rijden. Niet voor niets delen zowel het bedrijf als de wielerwedstrijd dezelfde waarden - mensen uitdagen, kansen grijpen en tot het uiterste gaan.  De ideale insteek voor een digitale campagne die wereldwijd uitgerold werd voor de INEOS-werknemers!

Ons idee? Een digitale competitie creëren waarbij alle werknemers in teams dezelfde ritten dienden af te leggen als de wielrenners tijdens de Ronde van Frankrijk. Via apps als Strava, Garmin en Runkeeper konden mensen kilometers verzamelen door te bewegen (fietsen, lopen, wandelen…). Net zoals in de echte Tour de France was er naast het ploegenklassement, ook een individueel truienklassement voor zij die het meeste kilometers (= gele trui) of de meeste hoogtemeters (= bolletjestrui) verzamelden.

Op het platform stonden niet alleen de ritten en een klassement, maar was ook plaats voorzien voor uitleg over INEOS en de link met de Tour de France. De campagne was daarnaast gelinkt aan goede doelen, telkens gekozen door de verschillende afdelingen van INEOS. Op die manier werd het project ook een unieke manier om met elkaar in contact te komen, en om duidelijk te maken waar hun collega’s mee bezig zijn. Met succes, want in totaal namen meer dan duizend mensen deel. Daarbij zaten zowel die-hard sporters als recreatieve fietsers.


Schermafbeelding 2017 11 17 Om 17 07 32

Naast het teamklassement werd er ook een individueel klassement opgemaakt met een gele, groene, witte en bolletjestrui. Ons digitaal platform gaf telkens een live update van de afgelegde kilometers. Elke ochtend ontvingen alle deelnemers bovendien een nieuwsbrief met trainingstips, interessante weetjes, en een collage van de mooiste ingestuurde foto's. Het woon-werk verkeer met de fiets was nog nooit zo populair!

Dit was de eerste maal dat een company-wide gezondheidsinitiatief werd gelanceerd, en het was onmiddellijk een schot in de roos Leen H

Samen met INEOS voegden we nog een extra element toe aan de beweegcampagne: elk team dat de challenge succesvol volbracht kreeg een financiële ondersteuning voor een lokaal gekozen goed doel. Op deze manier werden meer dan 30 goede doelen wereldwijd ondersteund. Trotse en fitte medewerkers: een winnende combinatie!

21200458 10213440467782542 2638918703790690017 O

Bekijk hier het verslag van de INEOS Ronde van Frankrijk

Fitte medewerkers zijn het kloppend hart van je bedrijf

Laat je inspireren
Maak Ambassadeurs Van Jouw Medewerkers 1