+ Beveiligingsfirma G4S waakt over het welzijn van haar werknemers

Energy Lab gebruikt cookies om je surfervaring op deze site gemakkelijker te maken (taal,...). 

Menu

Beveiligingsfirma G4S waakt over het welzijn van haar werknemers

G4 S Zwift3

G4S Belgium, een van de grootste beveiligingsfirma’s van ons land, lanceert het corporate wellbeing programma 'Vitality for You' in samenwerking met Energy Lab.

Vitality for You

'Vitality for You' (V4YOU) is een op maat gemaakt vitaliteitsprogramma voor alle medewerkers van G4S Belgium, waarbij het welzijn van de werknemers zal gepromoot worden door te focussen op 4 thema’s: beweging, voeding, slaap én mentale gezondheid.

Het initiatief is een combinatie van een digitaal gezondheidsplatform, online challenges, workshops, activaties, tips, en tal van fiets-, wandel- en loopevenementen.

Bewegen voor het goede doel

Daarnaast kunnen werknemers via het platform hun sport- en beweegactiviteiten registreren en zo gedurende 1 jaar kilometers verzamelen voor het goede doel. G4S Belgium heeft V4YOU dan ook in het teken gezet van Beyond the Moon vzw, een non-profit organisatie die zich inzet om gezinnen met ernstig zieke kinderen een ontspannende all-in kosteloze vakantie aan te bieden.

"Met V4YOU maken we duidelijk dat onze mensen op de eerste plaats staan."

“Onder het motto ‘happy people make happy customers’ hebben we V4YOU – kort voor Vitality For You – gelanceerd", aldus Jean-Paul Van Avermaet, CEO bij G4S Belgium. "Onze medewerkers zijn het beste visitekaartje van G4S bij onze klanten. Als zij zich goed in hun vel voelen, heeft dat uiteraard een positieve weerslag op de klantentevredenheid. Met dit project willen we mensen bewust maken van het belang van beweging, voldoende slaap en evenwichtige voeding voor een goede gezondheid en productiviteit. De teamchallenges en het G4S Stars-programma creëren dan weer een grotere betrokkenheid bij de medewerkers. De verschillende functies binnen de beveiligingssector zijn niet altijd even gemakkelijk. Met V4YOU maken we duidelijk dat onze mensen op de eerste plaats staan. We verwachten met dit project, dat perfect aansluit bij onze waarden, ook nieuw bloed aan te trekken. Met nog heel wat openstaande vacatures, zijn alle initiatieven welkom”.

Het 'Vitality for You'-programma werd afgetrapt op verschillende sites met een leuke Zwift-challenge tussen de werknemers.

G4 S Zwift3

G4S Stars

G4S heeft bovendien de 'G4S Stars' in het leven geroepen. Dat is een ambassadeursprogramma dat bestaat uit 40 vrijwillig geselecteerde G4S-werknemers die gedurende 6 maanden een uniek coachingstraject aangeboden krijgen door Energy Lab met als einddoel de kwarttriathlon van Antwerpen in juni 2020. De ambassadeurs zijn eveneens het uithangbord van de volledige campagne en moeten zoveel mogelijk collega’s motiveren om deel te nemen.


“Wij zijn uitermate verheugd dat G4S met ons in zee is gegaan voor hun vitaliteitsprogramma. Het is niet evident om in een volcontinue organisatie, die vooral gedelokaliseerd werkt, een project neer te zetten dat de teamdynamiek en het algemeen welzijn moet bevorderen. Bovendien vergt werken bij G4S heel wat waakzaamheid en focus. Een goede fysieke en mentale gezondheid kan hier absoluut toe bijdragen.” Kristof De Smet - CEO Energy Lab

Meer info

Voor meer info omtrent Energy Lab en de corporate wellbeing oplossingen op maat van bedrijven, contacteer frederic.schroyens@energylab.be of bel +32 474 84 18 99.

Fitte medewerkers zijn het kloppend hart van je bedrijf

Laat je inspireren
Maak Ambassadeurs Van Jouw Medewerkers 1