+ Ageas managers bewijzen zichzelf in kwarttriatlon

Energy Lab gebruikt cookies om je surfervaring op deze site gemakkelijker te maken (taal,...). 

Menu

Ageas managers verleggen grenzen met kwarttriatlon in Lissabon

20180519 124756

Een team sportieve managers van verzekeraar Ageas nam deel aan de Lisboa Challenge, een uitdagende kwarttriatlon. Het was de bekroning van maandenlange intensieve voorbereiding en samenwerking!

Lisboa Challenge kwarttriatlon

Het bijzondere aan dit project is dat de ambassadeurs allemaal managers zijn van een Ageas divisie. In het kader van een strategische samenwerking trainden ze als groep voor een sportieve uitdaging, namelijk een kwarttriatlon in Lissabon. De 71 deelnemers – afkomstig uit België, Verenigd Koninkrijk, Portugal en China – konden kiezen uit een volledige kwarttriatlon (1500 m zwemmen, 45 km fietsen, 10.5 km lopen) of een aflossingsrace met een team van twee of drie sporters. Dat leidde tot 40 individuele deelnemers en 26 teams.

Switch in levensstijl

Onder professionele begeleiding van Energy Lab coaches begonnen ze zich in december 2017 intensief voor te bereiden op de Lisboa Challenge op 19 mei 2018. Om te beginnen werd er een eerste testdag georganiseerd door Energy Lab. Op basis van conditietesten ging elke deelnemer met een persoonlijk trainingsschema naar huis. In maart vond een tweede testdag plaats om te kijken hoeveel vooruitgang de deelnemers al hadden geboekt, of ze ‘op schema’ zaten en waar er bijsturing nodig was. Voor alle Ageas ambassadeurs betekende hun deelname aan de kwarttriatlon sowieso een radicale ommezwaai in hun levensstijl. In die zes maanden deden ze trouwens meer dan puur trainen voor de triatlon. Ze sportten meer dan 100.000 km bij elkaar ten voordele van de Ageas Foundation in Portugal, die verschillende goede doelen steunt.

Managers bewijzen zichzelf op sportief vlak

Belgisch topzeilster Evi Van Acker was de meter van dit project. Ze was erbij in Lissabon om de deelnemers te motiveren en te begeleiden, samen met vier Energy Lab coaches. Onder de deelnemers bevonden zich onder andere Bart De Smet (CEO Ageas), Hans De Cuyper (CEO AG Insurance), Bob Verbeeck (CEO Golazo, in een Ageas team) en ‘onze’ Energy Lab CEO Kristof De Smet (individueel en als zwemmer in het team van Bart De Smet). Stuk voor stuk managers die zich in hun bedrijf al meermaals ‘bewezen’ hebben en die nu ook aangetoond hebben dat ze op sportief vlak veel waard zijn!

Fitte medewerkers zijn het kloppend hart van je bedrijf

Laat je inspireren
Maak Ambassadeurs Van Jouw Medewerkers 1