Werk aan je afweersysteem tegen infecties

Beweging

Er bestaat vooralsnog geen vaccin tegen het coronavirus (COVID-19). Wat wel kan helpen, is het verbeteren van je afweersysteem tegen virale infecties, zoals het coronavirus. Uiteraard blijft voorkomen de hoofdboodschap. En daar is al veel over geschreven en gezegd. Hoe je je afweersysteem versterkt, daar geven we je graag enkele tips voor.

Blijf actief, maar overdrijf niet

Het is belangrijk dat je thuis blijft bewegen. Bekijk zeker ook onze tips om thuis meer te bewegen, alsook onze eenvoudige oefeningen voor een home workout. Toch ga je best niet te diep. Het uitputten van je lichaam door een zware training ondermijnt je afweersysteem tegen infecties. Train nu vooral zoveel mogelijk op je eentje en blijf weg van plaatsen mensen samen sport beoefenen. Kies voor een buitenloopje, het liefst niet te ver van je eigen huis.

Let wel, voel je je niet 100% en ondervind je hinder aan de luchtwegen of heb je spierpijn, laat fysieke activiteit dan achterwege en herneem pas als je 3 dagen symptoomvrij bent en je je terug helemaal OK voelt. Bouw nadien ook geleidelijk op en onderbreek je beweegactiviteit bij abnormaal vermoeidheidsgevoel.

Ga naar buiten

Dat buitenloopje heeft nog een ander voordeel, al volstaat een stevige wandeling. Probeer zoveel mogelijk te genieten van de voorjaarszon, want het zonlicht zorgt voor de aanmaak van Vitamine D. En dat hebben we nodig.

Slaap voldoende

Het behoeft geen uitleg: voldoende slaap is enorm heilzaam om optimaal fysiek en mentaal te functioneren. Mik op een nachtrust ongeveer 8 uur.

Eet gezond 

Focus altijd op een gevarieerd menu met veel aandacht voor verschillende soorten groenten en fruit, volkorenproducten, gezonde vetten, eiwitten en koolhydraten. Vooral groenten en fruit zijn zeer belangrijk, omdat ze zorgen voor de nodige antioxidanten in je voeding. Deze antioxidanten kunnen je weerstandsvermogen tegen infecties verhogen. Sterke antioxidanten zoals polyfenolen vind je ook in groene thee. Dagelijks enkele kopjes groene thee drinken is daarom vandaag geen overbodige luxe.

Als je langer of intensiever gaat sporten, verbruik je extra suikers. Zorg dan dat je tijdens en na je training extra koolhydraten opneemt, en dat je je verloren vocht (zweet) compenseert door voldoende water te drinken. Ga bovendien niet nuchter of koolhydraatarm trainen.

Share on Facebook

Benieuwd wat Energy Lab voor jou kan doen?


Neem contact op
Top