Hoe blijf je actief “in uw kot”?

Beweging

“Werk zoveel mogelijk thuis”. Misschien is dit ook door jouw werkgever mogelijk gemaakt en zit je thuis te werken wanneer je dit leest. Want naast de menselijke tol, laat het coronavirus (COVID-19) zich nu ook voelen op sociaal vlak. Na de meer ingrijpende maatregelen van de overheid om de verdere verspreiding van het virus in te perken, komt het sociale leven in België en Nederland even tot stilstand.


Al zit je thuis, je kunt nog altijd je dagelijkse portie beweging halen. En waarom zou je dat niet doen? Het is gezond en sterkt je weerstand. Een gezond lichaam kan alvast tellen als preventieve maatregel. Opdat je thuis kunt werken aan je gezondheid, geven we je 5 tips om in en rond het huis meer te bewegen

Let wel, voel je je niet 100% en ondervind je hinder aan de luchtwegen of heb je spierpijn, laat fysieke activiteit dan achterwege en herneem pas als je 3 dagen symptoomvrij bent en je je terug helemaal OK voelt. Bouw nadien ook geleidelijk op en onderbreek je beweegactiviteit bij abnormaal vermoeidheidsgevoel.
  • Je kunt altijd kiezen voor een home workout. Dat hoeft niet moeilijk te zijn en je hebt ook geen (tot weinig) materiaal nodig. Op het web – en met name YouTube – vind je veel laagdrempelige workout video’s. Ontdek onze tien eenvoudige oefeningen voor thuis die je ofwel al zittend aan je bureau doet ofwel rechtstaand.
  • Maak na je vieruurtje een korte wandeling in je straat of buurt. Je kunt je gezin betrekken in je sportieve wandeling, maar houd voldoende afstand. Beter is momenteel alleen wandelen, of maximaal met twee samen bewegen.
  • Stofzuigen, strijken, de ramen wassen,... Je huishoudelijke taken zijn een workout op zich. Doe ze net iets intensiever dan normaal. Je huis zal ook blinken als nooit tevoren.
  • Je kunt ook je dag volledig relaxed beginnen met yoga. Bekijk hoe Evy Gruyaert je op weg zet met laagdrempelige startersoefeningen en ga naar de Yoga met Evy app.
  • Mogelijks pleeg je heel wat bezorgde telefoontjes naar je familie. Of het nu gaat om een gezondheidsupdate of je wil bijpraten omdat je leuke collega’s ook telewerken, sta op en loop rond in het huis wanneer je gaat bellen. 
Share on Facebook

Benieuwd wat Energy Lab voor jou kan doen?


Neem contact op
Top