De kracht van (tele)yoga

Het afgelopen jaar heeft de COVID-19 pandemie heel wat onzekerheid en stress met zich meegebracht. Het is dan ook van groot belang dat we zorg dragen voor onze eigen mentale gezondheid. Maar hoe doen we dat nu precies? Een van de manieren die kan helpen om de mentale gezondheid te verbeteren, is yoga.

Yoga is een eeuwenoude manier om de gezondheid te verbeteren en het bewustzijn van eigen lichaam en geest te verhogen. De oorsprong van yoga mag dan wel duizenden jaren geleden liggen, vandaag is yoga populairder dan ooit. 

Waarom yoga?

De kracht van yoga valt niet te onderschatten. Tal van voordelen voor lichaam en geest kunnen verbonden worden aan het uitoefenen van yoga. Zo kan yoga stress en angst reduceren, wat bijgevolg ook de kans op stres gerelateerde aandoeningen verkleint. Denk maar aan diabetes, een verhoogde bloeddruk, hartaandoeningen … Daarnaast toont wetenschappelijke literatuur aan dat yoga een positieve impact heeft op de slaapkwaliteit. Dit gaat gepaard met een betere levenskwaliteit, een beter welzijn en een beter psychosociaal functioneren.

De nieuwe norm: teleyoga

De populariteit van yoga is de laatste jaren flink toegenomen. Echter, verschillende real-life yogasessies werden het afgelopen jaar belemmerd door de COVID-19 pandemie. Maar dankzij de huidige technologie is het mogelijk om de eeuwenoude levensfilosofie in een modern jasje te steken, meer bepaald onder de vorm van teleyoga. En wat is teleyoga? Eenvoudig! Yoga via het internet. Deze moderne vorm van yoga kan geassocieerd worden met verschillende voordelen.

  • Teleyoga biedt de mogelijkheid om zelf te kiezen waar en wanneer je de yogasessie volgt.
  • Teleyoga is een effectieve en haalbare manier om het welzijn van het individu te verbeteren.
  • De effectiviteit van teleyoga werd ook aangetoond in relatie tot verschillende specifieke aandoeningen, waaronder chronische pijn, hartfalen en COPD.
  • De mate van voldoening en de voordelen voor de gezondheid bij teleyoga zijn even goed als bij real-life yogasessies.
  • Teleyoga werkt drempelverlagend bij mensen voor wie real-life yogasessies minder toegankelijk zijn.

Wist je trouwens dat wij je de mogelijkheid bieden om online yogalessen te volgen waar en wanneer je maar wilt? Meer informatie vind je op www.yogametevy.com

Share on Facebook

Benieuwd wat Energy Lab voor jou kan doen?


Neem contact op
Top