Van eenmalige actie naar traject van meerdere jaren

Wat we bij Energy Lab doen, kan je bedrijfscultuur voorgoed veranderen. Dat bewijzen ze bij Volvo, waar we intussen al jarenlang mee samenwerken!

In 2015 gingen we voor het eerst in zee met Volvo Car Gent. Tijdens dit pilootproject probeerden we zoveel mogelijk bedienden te bereiken door stappen voor het goede doel te verzamelen. Aanvankelijk deden we dat op een vrij beperkte manier, door te werken via een online platform waarop mensen hun vooruitgang konden zien. Daarnaast organiseerden we ook workshops en evenementen, met als hoogtepunt een beklimming van de Passo Dello Stelvio.

Dat veranderde toen we het jaar nadien een versnelling hoger schakelden en we ook de arbeiders in het traject betrokken. De doelgroep steeg plots van 600 naar meer dan 5000 werknemers. Geen gemakkelijke opdracht, maar dat hebben we aangepakt door de focus te verleggen. Die lag niet langer enkel op het stappendoel, maar meer op de verschillende campagnes en activaties die per kwartaal veranderden. Daarom werd ook niet langer met een platform gewerkt, maar ontwikkelden we een volwaardige website waarop alle relevante informatie te vinden was. Naast de traditionele ambassadeurs werkten we ook met promotoren, om zo de boodschap zo goed mogelijk te verspreiden.

Share on Facebook
Top