Tour de France challenge groot succes bij H.Essers

Terwijl de wielerprofs de echte editie van de Tour de France in Nice aanvingen, werkten H.Essers-medewerkers van over de hele wereld, van België tot Roemenië, samen om hun eigen Tour te rijden. Een groot succes, als onderdeel van het langlopende Fit2Grow-project, dat als doel heeft medewerkers te motiveren om samen met hun collega's aan hun gezondheid en mentaal welzijn te werken.

Verbonden door een gemeenschappelijk doel 

Parallel aan het startschot van de officiële Tour begonnen teams van maximaal 15 medewerkers aan hun eigen Tour-challenge. Ze legden als groep dagelijks evenveel kilometers af als de renners in de Tour. Er werden teams samengesteld over de departementen heen, waardoor collega's verbonden konden blijven in een tijd dat velen van thuis uit moesten werken.

"We hebben gezorgd voor gezonde concurrentie tussen de verschillende teams en binnen de teams zelf. Werknemers gingen meerdere keren per week fietsen om het kilometerdoel te halen. Ze waren meer dan bereid om er tijd voor vrij te maken en we merkten dat ze hun fiets vaker namen om te pendelen. De uitdaging leefde binnen het bedrijf en genereerde veel enthousiasme.” Zo leidt de challenge tot een betere sfeer op de werkvloer.

Share on Facebook
Top