Een digitale Ronde van Frankrijk rijden samen met alle medewerkers? Wij maakten het mogelijk voor INEOS

Bij INEOS, een van de grootste chemieconcerns ter wereld, brachten we werknemers wereldwijd met elkaar in contact door middel van een gemeenschappelijk beweegproject.

Een digitale Ronde van Frankrijk

Verschillende grondstoffen die INEOS ontwikkelt, worden gebruikt in het materiaal van de wielrenners die de Tour de France rijden. Niet voor niets delen zowel het bedrijf als de wielerwedstrijd dezelfde waarden - mensen uitdagen, kansen grijpen en tot het uiterste gaan.  De ideale insteek voor een digitale campagne die wereldwijd uitgerold werd voor de INEOS-werknemers!

Ons idee? Een digitale competitie creëren waarbij alle werknemers in teams dezelfde ritten dienden af te leggen als de wielrenners tijdens de Ronde van Frankrijk. Via apps als Strava, Garmin en Runkeeper konden mensen kilometers verzamelen door te bewegen (fietsen, lopen, wandelen…). Net zoals in de echte Tour de France was er naast het ploegenklassement, ook een individueel truienklassement voor zij die het meeste kilometers (= gele trui) of de meeste hoogtemeters (= bolletjestrui) verzamelden.

Op het platform stonden niet alleen de ritten en een klassement, maar was ook plaats voorzien voor uitleg over INEOS en de link met de Tour de France. De campagne was daarnaast gelinkt aan goede doelen, telkens gekozen door de verschillende afdelingen van INEOS. Op die manier werd het project ook een unieke manier om met elkaar in contact te komen, en om duidelijk te maken waar hun collega’s mee bezig zijn. Met succes, want in totaal namen meer dan duizend mensen deel. Daarbij zaten zowel die-hard sporters als recreatieve fietsers.


Share on Facebook
Top